Турнир у рукомету на песку за млађе категорије

Поштовани рукометни пријатељи,

Такмичарска комисија и Заједница тренера Новог Сада Вас обавештава да ће Градски рукометни савез Новог Сада, 23.06. на градској плажи „Штранд“ у Новом Саду организовати:

  1. турнир у рукомету на песку за млађе категорије и
  2.  едукативно предавање о рукомету на песку за све тренере.

Активности ће се обавити у склопу 10. Међународног турнира у рукомету на песку „Нови Сад 2016“ који ће се одржати од 23.06. до 26.06.

Циљ турнира је промоција и популаризација рукомета на песку код деце, омладине, тренера и свих осталих рукометних радника, као олимпијске дисциплине која се налази на програму Олимпијских игара за младе. Такође, овај турнир као и Ваше учешће на њему ће бити и директна подршка Новом Саду у кандидатури за Европско првенство за јуниоре и сениоре 2017. године. Учешћем на турниру пружате шансу и могућност нашим будућим рукометни надама да постану део репрезентације у рукомету на песку.

Турнир ће се реализовати у три категорије:

  1. дечаци и девојчице ’99,
  2. дечаци и девојчице ’01 и
  3. дечаци и девојчице ’03 и млађи.

Терен за игру, временско трајање и лопта ће бити прилагођени узрасту.
Позивамо Вас да узмете учешће на овом турниру које је потпуно бесплатно и да заједно са нама постанете део историје у организацији 1. турнира у рукомету на песку за млађе категорије у Европи.

Овде можете преузети:

  1. Детаљи турнира, правила, димензије терена
  2. Пријавни образац

Пријавни образац попунити и вратити на маил zajednica.trenera@grsnovisad.org.rs, а након прикупљања пријава формираће се групе и направити распоред и сатница одигравања утакмица.

Уколико буде више пријављених екипа турнир ће се одржати у два дана – 22/23.06.

Истовремено, поносно Вас обавештавамо да смо направили сарадњу са селектором женске репрезентације Италије, Тамашом Неукомом и директором Марком Треспидијем који ће нашим тренерима одржати кратку презентацију тренажног процеса у рукомету на песку. Показни тренинг ће бити одржан на градској плажи „Штранд“, а сви присутни биће у прилици да гледају најбоље италијанске пескашице које ове године учествују на СП у Мађарској.

ВРЕМЕ И САТНИЦА ОДРЖАВАЊА БИЋЕ НАКНАДНО ДОСТАВЉЕНА СВИМ КЛУБОВИМА НА МАИЛ АДРЕСУ.

Пружите младим надама шансу да постану део наше летње приче и део историје и искористите прилику да слушате најбоље европске предаваче о рукомету на песку, који ће по први пут одржати предавање у Србији на тему тренажног процеса у рукомету на песку.
Искрено се надамо Вашој посети Новом Саду.
Спортски поздрав.