РУКОМЕТАШИЦЕ КЛУБА „ТУАРЕГ” Прикупљају новац за Мастерс турнир

Извор: Дневник

Мало њих зна да као засебан спорт постоји и рукомет на песку, а још мање их зна да Нови Сад има Рукометни клуб “Туарег” који постоји од 2014. године.

Од прошле године рукомет на песку је званично постао олимпијски спорт, а како за наш лист каже тренер женске екипе РК “Туарег” Маја Пантић, код нас је овај спорт у експанзији, док се у свету и у Европи котира високо.

– Наш клуб броји око 30 играча, подељених у мушку и женску екипу и то нису само играчи из Новог Сада, већ нас има из целе Србије – каже Маја Пантић. – То значи да имамо девојке које долазе чак из Зајечара или Крагујевца, а када је сезона на песку у току, буду у Новом Саду и вредно тренирају. Такмичимо се на турнирима који се организују широм Европе, јер нам овакав систем надметања одговара пошто обично траје три дана.  Углавном се све девојке баве дворанским рукометом и у паузи између две сезоне не престају са уобичајеним активностима. Управо у тој паузи наступа рукомет на песку и траје од почетка маја до почетка септембра.

Како каже наша саговорница, мушка екипа је успешнија и ове године ће трећи пут ићи на Мастерс турнир, односно на Клупско европско првенство, које ће бити одржано у Румунији од 6. до 9. јуна у граду Баја Маре. Женска екипа је такође успела прошле године да се пласира на турнир, али нажалост девојке нису успеле да оду из финансијских разлога. Ове године су поновиле успех али им је новац поново проблем.


Уплате на жиро рачун

Према речима тренера женске екипе Рукометног клуба “Туарег” Маје Пантић, на такмичење иде 10 најбољих клубова из Европе, а женска екипа “Туарега” је у укупном збиру, на листи ЕХФ – а заузела четврто место у Европи.У жељи да Европи покажу шта знају, труде се да прикупе новац за пут. Стога сви који желе да помогну овим спортисткињама, могу то да учине уплатом на жиро рачун клуба 340 – 11014101 – 95, сврха уплате “Верујемо у вас”, а прималац је РК “Туарег”, Бранка Бајића 9, Нови Сад.


–  Женску екипу углавном чине студенткиње и све наше турнире саме финансирамо, тако да ћемо тешко успети да прикупимо потребан новац и одемо у Румунију на такмичење – каже Маја. – Покушавамо да путем друштвених мрежа промовишемо наш клуб, упутимо грађане уопште о чему се ради и зашто нам је потребан новац. Обратили смо се као званичан клуб и Градској управи за спорт и омладину пре месец дана и још чекамо одговор.

Према њеним речима, од 1. априла теку припреме за Мастерс, а тренинзи се одвијају на Градској плажи Штран,д углавном у поподневним часовима. Сви који желе да се поближе упознају са овим спортом, могу да присуствују тренинзима. На Штранду рукометашице имају све неопходне услове за тренинг, а Градски Рукометни Савез им је изашао у сусрет изнајмљивањем голова и пратеће опреме која је неопходна у ту сврху.

И. Миклоши