Промоција апликације „Рукометни тренинзи“

Промоција апликације „Рукометни тренинзи“ одржана је у Панчеву и Руми, а нова верзија поред енглеског језика има превод и на румунски.

rukometni treninzi app (1)У Панчеву је одржана у оквиру СЦ „Стрелиште“. Присутне је најпре поздравила председница ГРС Панчева Бранка Марић. Промоцији је присуствовао и градоначелник Панчева Саша Павлов, који је истакао да ће се трудити да промовише добре идеје, каква је и ова апликација, и да анимира младе људе да се баве рукометом. У име тима који је радио на развоју апликације, обратила се Јелена Ерић Ракоњац. Она је дала кратак приказ развоја апликације од идеје до реализације и најавила да је у плану и израда апликације за ИОС оперативне системе, а осврнула се и на примену апликације. „Апликација даје прилику тренерима и наставницима физичког васпитања да буду креативни, да изађу из оквира 3-4 финте које се константно понављају и побољшају технику баратања са лоптом са обе руке „ – рекла је Ерић Ракоњац.
О примени апликације у школама, у раду са најмлађима говорила је магистар Слађана Грујић. „Ово је библиотека рукометних вежби коју треба искористити на најбољи могући начин, посебно у раду са најмлађим категоријама“ – нагласила је Грујић и додала да је апликација веома корисна за наставнике и учитеље јер су вежбе прилагођене различитим узрастима. Присутнима се обратио и селектор мушке репрезентације Србије Дејан Перић, који је истакао да се кључ свега налази у одговорном раду са младима и да ова апликација управо то и омогућава.
Генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна изразио је задовољство што се налази у граду рукомета који добија суперлигаша у мушкој конкуренцији. Он је похвалио присуство великог броја тренера и додао да би рад тренера требало да се унапреди издавањем штампане публикације, што ће бити и један од задатака Заједнице тренера РСВ. Члан Управног одбора Удружења спортских лекара Панчева др Зоран Ђурђев окарактерисао је мобилну апликацију Рукометни тренинзи као добар пример који би требало да следе и савези у другим спортовима. На промоцији су присуствовали и председник Скупштине РСС Драган Буквић, бивши дугогодишњи репрезентативац Србије Жикица Милосављевић, председник Такмичарске комисије РСС Мартон Фабијан, координатор за Мини рукомет РСС Милан Петронијевић, као и велики број тренера и рукометних радника.
rukometni treninzi app (2)
Промоција апликације у Руми је одржана у Конгресној сали Културног центра. Уводна реч припала је председници Скупштине Сремског округа Катарини Радовић, која је поздравила све присутне и најавила координаторку пројекта Јелену Ракоњац. Након што је говорила о техничким елементима апликације, Ракоњац је истакла да је важност овог пројекта да се што више деце укључи у рукомет и да се кроз часове физичког васпитања у основним школама на најбољи могући начин упознају са овим спортом.
Тренер специјалиста Владимир Цвијан истакао је да је веома важно да се уз помоћ апликације, тренера и наставника физичког, развије култура и свест код младих људи. О техници која је примењена у самој апликацији и вежбама које се могу видети на видео клиповима говорио је тренер Милутин Лучић. Након упознавања са идејом стварања ове апликације, Јелена Ракоњац показала је на који начин она функционише, на којим језицима је доступна и шта све садржи. У име Рукометног савеза Војводине, све присутне поздравио је и генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна који је истакао да му је велико задовољство што поред тренера трибини присуствују и наставници физичког васпитања. На трибини је учествовао велики број људи који је позитивно реаговао на апликацију и који су својим укључивањима у разговор и конструктивним предлозима дали идеју како да се она додатно унапреди. Присутни су добили на поклон ДВД на коме могу да погледају апликацију и све оно на чему је тим пројекта вредно радио месецима.
Поводом додавања верзије на још једном језику одржана је конференција за новинаре у спортском центру Слана Бара , где је у име РСВ говорила координаторка на овом пројекту Јелена Ерић, наша прослављена репрезентативка: „Желимо да проширимо круг корисника. Румунија је вишеструки светски шампион, много улаже у рукомет код младих, а прва примена апликације биће могућа већ на кампу рукометног клуба Војводина „Богдан Родић“, где се очекују полазници из Букурешта. Нећемо на томе стати, можда ће следећи корак бити превод и на мађарски“. Тај приручник садржи преко 350 вежби како за тренере, професоре и учитеље, тако и за саму децу. У изради апликације учествовали су бројни врхунски стручњаци и талентовани играчи из млађих репрезентативних селекција Србије. Програм рукометни тренинзи може се скинути са „google prodavnice“, од сада и на румунском језику.
„Покушавамо да посетимо што више градова у нашој земљи. Били смо у Сомбору, Кикинди, Руми, следи нам гостовање у Панчеву. Желимо да на лицу места покажемо клубовима колико је коришћење те бесплатне апликације једноставно. У два до три корака свако може да погледа много корисних вежби.“ 
Тренер Војводине, Божо Рудић, каже да се већ чуо са својим некадашњим помоћницима у  Букурешт, којима ће, у раду са млађим репрезентативним селекцијама Румуније, садржаји у апликацији Рукометни тренинзи бити веома корисни.

rukometni treninzi app (4)rukometni treninzi app (3)