Одржана промоција рукомета на песку на Детелинари

Претходне недеље на новосадској Детелинари новосадске „пескашице“ су промовисале рукомет на песку деци свих узраста. Девојке 2арега су се успешно снашле међу 600 клинаца који су тај дан учинили посебним и кроз полигоне и елементе рукомета на песку „приближиле“ њихов спорт како деци тако и родитељима.
Сва деца су са штанда 2арега отишла са пригодним поклонима које су девојке обезбедиле за све посетиоце.
Испред РК „2арег“ свим присутним се обратила репрезентативка „пешчане“ селекције Слађана Жигић која је у кратким цртама многобројним посетиоцима објаснила чари рукомета на песку и позвала све потенцијалне донаторе и спонзоре да подрже екипу 2арега у њиховом походу на Европу у јуну месецу у Румунији.
Андреа Мијаиловић је протекле недеље прогласена за најуспешнију рукометашицу на песку и награђена је од стране ГРСНС, а у изјави за РТВ је истакла проблеме са којима се њена екипа суочава и апеловала на новосађане али и на све остале љубитеље рукомета да им у складу са финансијским могућностима помогну да прикупе 200.000 динара које су им потребне да оду на смотру најбољих европских клубова у Баиа Маре.
Дану спорта и промоцији рукомета на песку испред КРНП РСС су присуствовале Ања Пантић и Ирена Анђушић, ИХФ судије, док је ГРСНС представљала сарадник Мирела Николић.
Прослављени савате боксер Горан Бајшански као један од организатора детелинарског дана спорта и члан Удружења грађана је такође био промотер рукомета на песку и дао своју подршку девојкама у одласку на МАСТЕРС.

dav