ШПАНЦИ СЛАВИЛИ У НОВОМ САДУ

Шпанска Ла Риоха славила је у Новом Саду. Победила је Војводину са 31:26. Поново се испоставило да је пресудна била разлика остварена у првом полувремену пошто је наш шампион био равноправан у другом. Тако је Војводина претрпела и трећи пораз, уз две победе у Ц групи Лиге шампиона. У идућем колу гостује у Логроњу управо вицепрваку Шпаније. 
Војводина није лоше отворила утакмицу, повела је са 3:2 и 4:3, али је на пар минута стала. Неколико неопрезности у одбрани, али и сплет несрећних околности пошто су наши рукометаши чак три пута погађали пречку, било је довољно Шпанцима да се резултатски одлепе. Прва значајнија предност, средином полувремена, износила је три гола разлике (5:8), а највећа у 25.минуту (8:15). Гости су највише голова постигли преко крилних позиција или из контранапада. Често су томе кумовале и грешке у додавању наших играча који су поново у наставку заиграли знатно агресивније, на крају крајева, одиграли су друго полувреме егал са Шпанцима. Било је и осам голова предности, али је Војводина неколико пута смањила на пет колико је и завршено 26:31. Наефикаснији у нашем тиму били су Николић и Тодоровић са по пет голова, док су по три постигли Марјановић, Станковић, Орбовић и Пралица. 
И овога пута трибине Спенс-а биле су препуне школараца. Више од 3000 гледалаца, а много порука рукометашима. Ни не чуди, због наградне игре „Најоригиналнији транспарент“, који ће победнику донети оригиналну гарнитуру дреса Војводине у Лиги шампиона. Фотографије са ауторима порука биће постављење на фацебоок страници РК Војводина, а она са највише лајкова однеће победу. 
Утакмица је имала и хуманитарни карактер. Организовано је прикупљање новчане помоћи Константину Јанковићу, ученику првог разреда ОШ „Ђорђе Натошевић“, који болује од церебралне парализе. Операција тетива заказана је за 17.новембар у Русији, а за те потребе прикупљено је 27 хиљада динара.

93