Прва апликација за рукометне тренинге у Србији!

Рукометни савез Војводине, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину,данас је званично промовисао и пустио у рад бесплатну апликацију за мобилне телефоне, која представља прави приручник са преко 350 вежби, како за тренере, професоре и учитеље, тако и за саму децу.

Ми смо увек били пионири у свим иновацијама, а колико сам разумела ова рукометна апликација је јединствена у региону и потпуно је наменски урађена за тренере млађих категорија. Чим нам је ова одлична идеја предочена, одмах смо дали своју подршку и сада смо сви поносни, јер апликација представља ширење знања и то је чин несебичности – рекла је секретарка Мариника Тепић.

Наша прослављена рукометашица Јелена Ерић, идејни је творац ове информатичке иновације, а РСС је управо 2015. годину прогласио за годину информационих технологија.

Ова идеја је реализована подршком АП Војводине, након чега је формирана радна група стручњака из разних области спорта и информатичког сектора. Сав текстуални материјал прошао је кроз руке Стручног савета РСВ. Морам истаћи да није било лако организовати снимање видео материјала, јер требало је ускладити слободно време преко 100 талентованих рукометашаиз свих узрасних категорија и стручњака, те доступност хале. Било је више од 800 радних сати, снимили смо преко 15 сати сировог материјала, а обрађено је преко 350 вежби.

Осим председника УО РСВ Борислава Перовића и генералног секретара РСВ Слободана Вишекруне, Момира Рнића, покрајинског секретара за финансије, Зорана Радомана и бројних гостију који су подржали овај пројекат, у Извршном већу АП Војводине био је и председник УО РСС, Велимир Марјановић, који је рекао да је ово велики почетак, да су европска и светска федерација већ затражиле да се ова апликација огласи и на њиховим сајтовима, што је сигурно велико признање за људе који су радили на овом пројекту.
Апликацију ћемо приказати на сајму спорта и ово је први корак ка даљем унапређењу рукомета. Ми не смемо да стижемо свет, ми морамо држати корак са временом. Програм ће бити постављен и на сајту европске федерације, уз упутство, јер је он бесплатан што је најважнији аспект, доступан је свима.
Председник УО РСВ, Борислав Перовић, рекао је да је Управни одбор РСВ био само подршка у овом пројекту, те да радује чињеница да су у изради Апликације учествовали бројни врхунски стручњаци и спортисти, талентована деца и да са правом можемо бити поносни на све што је урађено.
Апликацију можете преузети ОВДЕ.