Награђени лауреати РСС и Спортског Журнала

На 11. седници Скупштине Рукометног савеза Србије, по зеједничкој анкети Спортског журнала и РСС-а, данас су десети, јубиларни пут додељене награде за најбоље играчице, играче, тренере и судијског пара у 2015. години. Право гласа су имали сви тренери и капитени клубова мушке и женске Супер лиге, с тим да су стручњаци гласали за најбољег колегу и играче, док су капитени гласали само за играче.

За најбољу играчицу, другу годину за редом, изабрана је Анђела Јањушевић, репрезентативка и играчица РК Радничког из Крагујевца, док је за најбољег играча, трећи пут за редом изабран бивши капитен и играч мађарског Веспрема, Момир Илић.

У име свих награђених присутнима се обратио Момир Илић:

“Хвала свима који су својим гласом омогућили да добијемо признања за најуспешније у години за нама. За мене лично, ово је велико признање, које ми даје додатни подстрек да напорно радим и добро играм. Желим овим путем да својим бившим саиграчима пожелим срећу на Европском првенству. Нама остаје само да им будемо велика подршка, а сигуран сам да ће они дати све од себе да остваре најбољи резултат.”

Најуспешнији тренер у 2015. је Ђорђе Ћирковић, бивши тренер РК Војводина И актуелни тренер румунске Констанце, који је ову награду добио другу годину за редом. За најбољи судијски пар изабрани су Ненад Николић и Душан Стојковић. Судијски пар Николић, Стојковић од 2010. године носи ову ласкаву титулу.

????????????????????????????????????